Textil légcsatorna irodai negyedkör

A légtechnikai módszerek kiválasztásánál fontos szempont az egyenletes befúvás és a higiénikusság, könnyű tisztítás. Aki ilyesmiben gondolkodik, annak tökéletes választás a textil légcsatorna! A légtechnikai csövek nem csak környezetbarát megoldást biztosítanak, de épületgépészetileg is könnyen kezelhetők, esztétikusak és a minőségibb környezet is pénztárcabarát módon alakítható ki velük.

Irodai környezetben a tárgyalók friss levegő utánpótlása kiemelt fontosságú, ugyanis a helyiségben esetenként egyszerre több személy is tartózkodhat, akár több óra időtartamra. A bejuttatott friss levegő nemcsak a koncentrációképességet növeli, de élettani szempontokat figyelembe véve is szükséges, nem beszélve arról, hogy a huzatmentes légutánpótlás elengedhetetlen feltétel az optimális munkakörnyezethez. Alábbi épületgépészeti projektünknél is ezek voltak az indító gondolatok, mikor a tárgyaló helyiségben a légtechnikai rendszer kiépítése időszerűvé vált.

Légcsatorna hálózatoknál, irodaházak esetén sokszor fennálló probléma az alacsony belmagasság, és a diszkomfort tényező, melyet a befúvásért felelős egység – szakmaibb nevén anemosztát – alatt ülő munkatárs tapasztal, amikor huzatban érzi magát.  Az álmennyezeti raszterekbe illeszthető hagyományos fém anemosztátok bejuttatják ugyan a friss levegőmennyiséget, de a huzatmentességet sokszor nem képesek biztosítani. Sajnos sok helyen fel sem merül miért lenne fontos a folyamatos friss levegő utánpótlás, megelégszenek az elhasznált levegő forgatásával, hűtésével – fűtésével, vagy egy esetleges split klíma beépítésével.

Ügyfeleink a textil légcsatorna név hallatán rögtön arra gondolnak, hogy egy kör keresztmetszetű csatornaág fog a mennyezet alatt belógni, ami nem passzol a helyiséghez, ráadásul a felszerelése zajjal, kosszal fog járni, és gyakran kell majd karbantartani, lévén az mindig szem előtt lesz. Ezért inkább maradnak a jól bevált hagyományos légtechnikai megoldásoknál. Eredetileg alábbi ügyfelünk is hasonlóképpen vélekedett, de szerencsére végleges döntése előtt mérlegelte a textil légcsatornák lehetőségét is.

Jól tette, mivel EXANDAIR textil légcsatornáink kapcsán több olyan megoldást is tudtunk kínálni, melyek tökéletesen passzolhatnak egy alacsony mennyezetű, vagy épp álmennyezeti raszterrel szerelt irodába, tárgyaló helyiségbe, és átszerelésük minimális kosszal és zajjal jár.

Esetükben ezek voltak a lehetséges megoldások:

  1. Negyedkör textil légcsatorna a sarokba történő illesztéshez
  2. Lapított félkör textil légcsatorna a meglévő álmennyezetre rögzítve
  3. Textil anemosztát, amelynek mérete megegyezik a fém anemosztátok méretével, így azok helyére is egyszerűen illeszthető

Alábbi tárgyalóban ügyfelünk a negyedkör alakú textil légcsatorna mellett döntött, mivel a körülmények figyelembevételével ez a megoldásunk passzolt leginkább az adott feladathoz. Az esztétika szintén fontos szempont volt ennél a projektnél, így az eredetileg rendelt fehér textil ágat feldobtuk egy szürke betéttel, mely kiválóan illeszkedik a cég arculatához, mivel a szín megtalálható annak logójában is.

Negyedkör EXANDAIR légcsatornaA szerelés kimerült annyiban, hogy a negyedkör csatornák sínrendszerét – jelen esetben 6 méteres hosszban – egy lézeres szintező segítségével feljelöltük, majd megfelelő rögzítéssel a falhoz, illetve a mennyezethez fogattuk. Az így elkészült felfüggesztésbe behúztuk a legyártott textil légcsatorna ágat és csatlakoztattuk azt a meglévő légtechnikai rendszerre. Az erre fordított idő a felvonulással, és a keletkezett kosz eltakarításával együtt is megvalósult 1,5 óra alatt, ami után a rendszert egyből lehetett is használni.

Az eredmény magáért beszél: egy esztétikus EXANDAIR textil légcsatorna ág, mely egyenletesen és huzatmentesen kezeli az általa befúvott levegőt, ezzel is biztosítva a friss levegő utánpótlást. Még gondatlan kezek sem tudják elállítani, így a rendszer hosszú évekig fog optimálisan működni.

Karbantartását tekintve a textil ág évente egyszeri tisztítását ajánlottuk, amit adott esetben mi is el tudunk végezni.

Tarts velünk, legyél naprakész, segítünk bevált ötletekkel, megoldásokkal segíteni Neked!