Kedvezményezett neve: DAAL-CON Korlátolt Felelősségű Társaság

 

 

Fejlesztés tárgya, célja: Textil légcsatorna rendszerek megvalósítása

 

Szerződött támogatás összege: 188 452 007 Ft

 

Európai Uniós támogatás összege: 165 837 765 Ft

 

 

A támogatás intenzitása: 65,11%

 

 

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2025. március 22.

 

 

A projekt megvalósítási helyszíne: 2142 Nagytarcsa, Felső Ipari körút 9.

 

 

Projekt tartalmának részletes bemutatása:

A projekt eredményeképpen létrejövő termékcsalád: a felhasználói igényekre optimalizált, ezáltal fokozott piaci versenyképességű textil légcsatorna rendszerek, melyek modulárisan, újonnan kifejlesztett alkatelemekből épülnek fel. A termékcsalád kifejlesztése áramlástechnikai, akusztikai, és gyártástechnológiai kutatási és fejlesztési háttérre támaszkodik, a rendszerelemek és a belőlük felépített rendszer szintjén egyaránt, a következő szempontok szerint: fokozott légszállítási energiahatékonyság; a bejuttatott frisslevegő hatékonyabb, egyenletesebb elosztása, így a huzathatás minimalizálása; zajszegény üzemeltetés; gyártási költség- és időhatékonyság, kihasználva a lézeres vágás által adott gyártástechnológiai lehetőségeket. A teljes klimatizálási rendszer textil légcsatorna hálózattal történő kielégítésére eddig nem volt lehetőség, csupán a leágazásokat lehetett textillel kiváltani. 

 

A projekt eredményeként létrejövő, új textil légcsatorna hálózat a hagyományos fém légcsatorna hálózattal szemben egy gyorsabban, könnyebben, és kisebb létszámmal szerelhető, valamint karbantartható rendszert ad, egy magasabb komfortérzet mellett, úgy, hogy a bekerülési költségek min. 30-40%-kal csökkennek, és a rendszer energiahatékonysága fokozódik. Csökken a környezeti lábnyom a fém kiváltása és az újrahasznosítható poliészterszálakból készülő alapanyag miatt. A projekt végére egy komplett, teljesen működő, tesztelt rendszert szeretnénk használatba venni, ami alkalmas a hazai igények kielégítése mellett az exportra történő termelésre is. Az új lehetőségekkel vevőink száma belföldön is növelhető, a kapacitás növekedése pedig lehetővé teszi a külföldi piacra történő kilépést is. Textil légcsatorna gyártóként a magyar piacon egyedüliként veszünk részt. A kialakítandó új termékcsaládhoz olyan, áramlástani tervezési-szimulációs szolgáltatást kapcsolunk, amelynek hiánypótló alkalmazásával a vevő, igénye szerint, a koncepcionális tervezéstől a kivitelezés-előkészítésig kreatív módon bekapcsolódik a rendszer tervezésének folyamatába, optimalizálva a textil légcsatorna rendszer és a kiszolgált légterek együttműködését, és ez által maximalizálva a vevői elégedettséget. 

 

Célpiacunk az ipari és irodai légtechnikát és klímatechnikát befogadó létesítmények, így pl. csarnokok, irodák, közösségi épületek tervezői, kivitelezői, és üzemeltetői köre. A piacra vitel során a (nemzetközi) versenytársakhoz (pl. One air, Klimagiel,) képest a legfőbb, versenyelőnyt adó eltérés: a vevő kreatív bevonása a textil légcsatornákat magukba foglaló rendszerek optimális kialakításába, tervezői-szimulációs szolgáltatás révén.

 

A GINOP_PLUSZ-2.1.1-21-2022-00044 az Európai Unió társfinanszírozásával valósult meg.

Tarts velünk, legyél naprakész, segítünk bevált ötletekkel, megoldásokkal segíteni Neked!