A textil légcsatorna tervezés menete

Textil légcsatorna tervezés menete

Sokan még nem ismerik, hogy mennyi lehetőség rejlik a textil légcsatornában és mennyire jó alternatíva tud lenni a klasszikus fém légtechnika rendszerhez képest.

Tervezés

A textil légcsatorna rendszerek variálhatósága igen sokszínű, mert elága telepíthető könyökökkel, szűkítőkkel, T-idomos elágazásokkal ráadásul sokkal rövidebb telepítési idő alatt, mint fémrendszerek esetében. A textilrendszerek szállítása, tárolása és karbantartása ugyanis nagyon egyszerű, tehát nincs hozzá szükség sem extra felszerelésekre, sem hatalmas járművekre.

Ennek köszönhetően a logisztika is könnyen megoldható. Hogy azonban valóban minden flottul menjen, a tervezésre kell helyezni a fő hangsúlyt

.

A tervezés menete

.

A tervezés szerepe

Először is nagyon fontos, hogy tisztázzuk, nincs két azonos rendszer. 

  • Minden térnek, helyiségnek mások az alapfeltételei, 
  • a különböző gyártósorokkal felszerelt helyeknek is mások az igényei, ahogyan 
  • az adott épületek funkciójától függően is más textil légcsatorna rendszer kiépítése válhat szükségessé. 

Belátható, hogy egy sportlétesítményben vagy raktárban teljesen más igényeknek kell megfelelni, mint egy tisztatér esetében. A tervezés első lépése éppen ezért a szakszerű felmérés, pontos adatszolgáltatás.

.

EXANDAIR felmérési napló

Az aktuális igények felméréséhez mindig küldünk egy felmérési naplót, amelynek segítségével különböző paramétereket, információkat kérünk be ügyfeleinktől. Így pontos képet kaphatunk az adott helyiségről, annak funkciójáról és az ügyfeleink igényeiről. A felmérési naplóban olyan információkra is kitérünk, mint a

  • légmennyiség, 
  • nyomás, 
  • hossz, 
  • magasság, 
  • hőmérséklet, 
  • anyagminőség, 
  • alak.
  • befúvás iránya

A teljesség igénye nélkül

.

tervezés
textil légcsatorna tervezés

A tervezés konkrét lépései

Miután visszakaptuk ügyfeleinktől a kitöltött felmérési naplót, a saját fejlesztésű, külön erre a célra készített szoftverünkkel elkezdjük a kalkulációt és szimulációs végellenőrzést,  Ennek során kiemelten figyeljük a hossz mentén való levegőkiáramlást és az ide vonatkozó rendeletekben, szabványokban vagy az ügyfél által előírt légsebességeket. lAapvető cél, hogy ez minél egyenletesebb, azaz huzatmentes munkakörnyezetet valósítunk meg.. Természetsen tudunk magasról is lefúlni levegőt nagy sebességgel hatékonyan egy magas raktár esetében. Ez is muttaja, hogy mennyire különböző igényeket is ki lehet elégíteni egy jól méretezet textil légcsatorna rendszerrel.

A szoftveres tervezést követően készítünk egy áramlási diagramot, amelyet kontrollra elküldünk mind a tervező kollégának, mind az ügyfélnek. Ilyenkor még van lehetőség módosítások eszközlésére, esetleg plusz igények megadására is. A végső jóváhagyást követően azonban már indulhat is az adott textil légcsatorna rendszer gyártása.  

.

Az EXANDAIR légcsatornarendszerek

Az EXANDAIR, mint innovatív légtechnika szakértő a K+F központjában a Budapesti Műszaki Egyetemmel együttműködve folyamatosan fejleszti az új megoldásokat.

Ha érdekel, pontosan mit és hogyan csinálunk, illetve hogyan működnek a textil légcsatorna rendszerek, nézd meg esettanulmányainkat.  Ezekből megismerheted a textil légcsatorna rendszerek további előnyeit, számtalan alkalmazási területét, és különböző fajtáit is. Ha te is a költséghatékonyabb megoldásra szavazol, vedd fel velünk a kapcsolatot és kövess bennünket Facebook-oldalunkon is. 


Tarts velünk, legyél naprakész, segítünk bevált ötletekkel, megoldásokkal segíteni Neked!