Ideális munkakörülmények – A textil légcsatorna a jövő légtechnikai rendszere

A VIII. Klíma- és Légtechnikai Szakmai Napon hangzott el ez a kijelentés és mi maximálisan egyetértünk vele annyi kitétellel, hogy a textil légcsatorna már a jelen egyik legjelentősebb innovációja, és mint ilyen sok felhasználási területen képes arra, hogy ideális munkakörülményeket biztosítson. 

Az EXANDAIR huzatmentes textil légcsatornát a DAAL GROUP részeként készítjük a cégcsoport másik ipari tervező és kivitelező cége mellett  hiszen Sándor Dániel, a DAAL GROUP ügyvezető- tulajdonosa szintén elhivatott a minőségi és energiakímélő munkakörülmények megteremtése iránt. Célunk a technológiai gépészeti rendszerek hatékony és pontos megvalósítása, ezért olyan tervezői és gyártói háttérrel dolgozunk, hogy minden a legtöbb ki tudjunk elégetni időben és miőségben

.

Szoftverek, szimulációk segítik a huzatmentes textil légcsatornák előállítását

Saját méretező szoftverünket a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel együtt fejlesztettük ki és jelen pillanatban is folyamatosan  fejlesztjük az újabbnál újabb  lehetőségek végett. nnek köszönhetően pedig az EXANDAIR textil légcsatornák egyedi  igényeket is tud gyártani és tesztelni, hogy utána gyártásba kerüljön 

  • különböző alakban, 
  • különböző színben és 
  • különböző anyagban
  • különböző tűzállósági osztályban, 
  • a megrendelőik igénye szerinti függesztéssel, 
  • törekedve az optimális megoldásra. 

.

munkakörülmények

Mit is jelent ez?

A munkakörnyezet és munkakörülmények kialakításakor kiemelt jelentőséggel bír a megfelelő hőmérséklet és légeloszlás, hiszen egy rosszul kialakított rendszer miatt a tér huzatos lesz és a levegő nem áramlik egyenletesen. Hogy az ilyen negatív következményeket elkerüljük, fontos, hogy hangsúlyt fektessünk a megfelelő textil légcsatorna anyag kiválasztására és annak pontos megtervezésére. Itt jövünk a képbe mi.

.

Az ideális munkakörülmények megteremtése érdekében nagy hangsúlyt fektetünk a kutatásokra

Magyarországon az EXANDAIR az egyetlen textil légcsatorna gyártásával foglalkozó cég, amely a kutatás-fejlesztésbe is sokat fektet. Éppen ezért benyújtottunk egy támogatási kérelmet is a „Vállalati kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységek ösztönzése” című pályázati felhívásra, amelyen a „Textil légcsatorna rendszerek megvalósítása” című támogatási kérelmüket a Pénzügyminisztérium támogatásra alkalmasnak minősítette. 

Ennek köszönhetően a BME Áramlástan Tanszékével most gőzerővel dolgozunk legújabb fejlesztéseinken, hogy innovatív megoldásainkkal újabb és újabb munkakörnyezeti igényt maximálisan kiszolgálhassunk a piacon, ezáltal pedig lehetővé tegyük a legjobb munkakörülmények kialakítását a lehető legjobb ár-érték mellett.

A BME Áramlástan Tanszék elméleti háttérrel, méréstechnikával és számítógépes modellezésekkel, szimulációkkal (CFD) vesz részt a projektben, ennek köszönhetően pedig az új, kibővített EXANDAIR textil légcsatorna család CFD szimulációval megtámogatva a  még gyorsabban, könnyebben, és egyszerűen szerelhető, valamint karbantartható rendszereket állíthat elő.

.

munkakörülmények

Nagyobb komfortérzet, 30-40 százalékkal kevesebb bekerülési költség

A textil légcsatorna rendszereink energiahatékonysága a fejlesztéseknek köszönhetően folyamatosan növekszik, így csökkenteni tudjuk az ökológiai lábnyomunkat is, amelyben nagy szerepet játszik, hogy kiváltjuk a fémet és újrahasznosítható poliészterszálakkal dolgozunk. 

A fejlesztés során áramlástechnikai, akusztikai és gyártástechnológiai kutatási és fejlesztési háttérre támaszkodunk 

  • a fokozott légszállítási energiahatékonyság, 
  • hatékonyabb frisslevegő bejuttatás, 
  • a huzathatás minimalizálása, 
  • zajszegény üzemeltetés és 
  • a gyártási költség- és időhatékonyság maximális elérése, 
  • és így az ideális munkakörülmények megvalósítása érdekében. 

A fent említett szimulációs rendszernek köszönhetően meg tudunk felelni vevőink igényeinek, a koncepcionális tervezéstől kezdve a kivitelezésig, hiszen missziónknak tartjuk, hogy a huzatmentes, egyenletes légeloszlású EXANDAIR textil légcsatornáinkkal partnereink jobb levegőjű munkahelyeket és jobb munka környezetet biztosíthassanak maguknak a lehető legjobb bekerülési áron.

Nézd meg esettanulmányainkat, amelyekből megismerheted a textil légcsatorna rendszerek további előnyeit, számtalan alkalmazási területét, és vedd fel velünk a kapcsolatot. Kövess bennünket Facebook-oldalunkon is, ahol azonnal értesülhetsz újdonságainkról. 

Tarts velünk, legyél naprakész, segítünk bevált ötletekkel, megoldásokkal segíteni Neked!