A textil légcsatorna ára – Miért és mennyivel olcsóbb egy textil légcsatorna?

textil légcsatorna ár

.

A textil légcsatorna ára – Miért és mennyivel olcsóbb egy textil légcsatorna, mint a hagyományos fémrendszerek?

Textil légcsatorna rendszereinknek számtalan előnye van a hagyományos légcsatorna rendszerekhez képest és a sok előnyből az egyik el nem hanyagolható tulajdonsága a hagyományos fém légtechnikához képest minimum 30-40%-kal olcsóbb, versenyképesebb ár. Alapvetően egy textil légcsatorna projektnek költségeit négy fő részre lehet felbontani a teljes életciklusra vonatkozóan. Egyik költség maga a termék, vagyis a textil légcsatorna gyártási költsége, második a szállítás költsége az üzemünkből a felhasználás helyszínére, harmadik maga a telepítés költsége és negyedik el nem hanyagolható költség a karbantartás.

A textil légcsatornáról elmondható, hogy ha teljes bekerülés költséget és az ár-érték arányt is megnézzük, akkor mind a beruházó, mind a kivitelező és végül a karbantartó cég is csak nyer vele. Nézzük végig az okokat, hogy miért is van ez így.

.

A textil légcsatorna bekerülési költsége

A textil légcsatornák, ahogy a nevükből is kihallani PES anyagból szőtt ipari textilből vannak. Ezek lehetnek standard, CLASS 1, CLASS 0, antibakteriális és antisztatikus anyagból egyaránt. Ez megrendelői igény függvénye.

Ezen anyagok bekerülési és feldolgozási költsége jelen világpiaci fém és villamosenergia árak mellett most kedvezőbbek.

Ezen felül nem kell szigetelni, melynek a költsége és ideje jelentős többletet tesz egy projekt költségéhez, illetve a tartózás is jelentősen egyszerűbb, könnyebb olcsóbb, amit szintén biztosítani tudunk.

A kevés rendszerelemből adódó egyszerűsége mellett a textil légcsatorna rendszerek szerelhetőek könyökökkel, T-idomokkal, szűkítőkkel is, akár egy klasszikus fém légtechnika rendszer. Nincs nagy különbség.

textil légcsatorna ára

.

A textil légcsatorna szállítási tulajdonságai

Egy fém légcsatorna rendszer (légcsatorna és tartószerkezet) nem összehajtható, amihez nagyobb teherautó szükséges és a tömege miatt általában többemberes a logisztikája, pakolása a munkaterületen.

Textil légcsatorna átvétele az üzemünkben vagy kiszállítása a területre dobozban történik. A függesztő sodronyok szintén dobozban elvihetőek a horganyzott acél szerelősín rendszerekhez képest. Ha valaki alu sínes tartózást kér, akkor 2-3 m-es hosszban adjuk, ami egy autó csomagtartójában vagy a tetején könnyedén szállítható, elvihető.

Tehát jól látható, hogy a nagyobb teherautó, a kamion költsége versenyzik egy kombi személyautó költségével és akkor még ott a pakoláshoz szükséges extra emberi erőforrás költsége.

.

A textil légtechnika egyszerű telepítése verhetetlen

Hatalmas előnyökkel rendelkezik a költségmegtakarításon felül ez a rendszer.

Azon felül, hogy a telepítési ideje töredéke egy fém rendszerhez képest, annak a töredék időnek is a 75%-át sodrony vagy saját sín rendszerének a felrakása jelenti, ami tőlünk, mint EXANDAIR textil légcsatorna gyártó átvehető az üzemünkben a kivitelezés kezdetekor. A felfüggesztés nem igényel tapasztalt légtechnika szerelőket. Egy ügyesebb műszaki beállítottságú személy könnyedén megbirkózik vele. Végül a légcsatorna felhelyezése annyi energia, mint egy karnisba behúzni a függönyt.

Összefoglalva ezzel a rendszerrel telepítési időt és munkaerő költséget takarít meg együtt a kivitelező cég.

.

textil légcsatorna ára

Alacsony karbantartási költségek

A minőségi munkakörnyezetek megtartását rendeletek szabályozzák, így a légtechnikai rendszerek tisztítása és karbantartása is része a jó munkakörnyezetnek, selejtmentes gyártásnak. Mivel a textil légcsatorna könnyen leszerelhető és előírásnak megfelelően ipari gépben mosható, a karbantartás és tisztítás valóban nagyon egyszerű. Emiatt is a textil légcsatornák hosszútávon is hatékonyabbak és gazdaságosabbak lehetnek a fém légcsatorna rendszerekkel szemben, amiknek a karbantartása nehézkes és extrém drága a technológiából adódóan.

Ráadásul nem lesz azonos minőségű a végeredmény sem a textilhez képest. Az EXANDAIR-nél ráadásul le- és felszerelési szolgáltatást is biztosítunk. Tisztítás idejére van lehetőség ideiglenes pótcsatorna biztosítására méret és mennyiségtől függően. Karbantartásunk tartalmazza a javításokat is, a légcsatorna hosszának 10%-áig, sőt a tisztítás idejére pótcsatornát is tudunk biztosítani vagy akár átalakítást is, ha arra van igény. Ezzel a garancia is meghosszabbítható 10 évre.

Összességében elmondható, hogy a fenti okok miatt az EXANDAIR textil légcsatorna rendszerek beruházási és kivitelezési költségei a hagyományos rendszerekkel összevetve min. 30-40%-kal olcsóbbak, nem is beszélve akkor, amikor szigetelni is kell egy hagyományos fém rendszert. Belátható tehát, hogy a textil légcsatorna ára minden szempontból kedvezőbb.

.

Nézd meg esettanulmányainkat is, amelyekből megismerheted a textil légcsatorna rendszerek további előnyeit, számtalan alkalmazási területét. Vedd fel velünk a kapcsolatot, ha Neked is segíthetünk. Kövess bennünket Facebook-oldalunkon is, ahol azonnal értesülhetsz újdonságainkról.   

Tarts velünk, legyél naprakész, segítünk bevált ötletekkel, megoldásokkal segíteni Neked!