Speciális félkör alakú textil légcsatorna irodákba

Huzatmentes, komfortos, se nem túl hideg, se nem túl meleg iroda? Mindenki ilyen munkakörnyezetre vágyik. A EXANDAIR textil légcsatornáival ez könnyen, rugalmasan kivitelezhető. Széleskörű épületgépészeti megoldásainkkal minden ügyfelünknek megtaláljuk a számára leghatékonyabban működő végeredményt, jelen esettanulmányunkban egy speciális, félkör alakú textil légcsatorna formájában!

EXANDAIR márkanév alatt több olyan légtechnikai megoldást is tudunk kínálni, melyek tökéletesen passzolhatnak akár egy alacsony mennyezetű, vagy épp álmennyezeti raszterrel szerelt irodába, tárgyalóhelyiségbe, és átszerelésük is csak minimális kosszal és zajjal jár. Ezek:

  • negyedkör textil légcsatorna a sarokba történő illesztéshez,
  • textil anemosztát, amelynek mérete megegyezik a fém anemosztátok méretével, így azok helyére is egyszerűen illeszthető,
  • lapított félkör textil légcsatorna a meglévő álmennyezetre rögzítve.

Egy másik esettanulmányban esett már szó a negyedkör alakú, valamint textil anemosztát jellegű textil légtechnikai megoldások előnyeiről, azok felhasználási módjairól, lehetőségeiről. Fontosnak tarjuk megemlíteni azonban, hogy létezik egy, a köznyelvben csak lapított félkörnek becézett verzió is, amely szintén jó megoldás alacsony belmagassággal rendelkező helyiségek friss levegő utánpótlásának, hűtésének kialakítására.

Köztudott, hogy a bejuttatott friss levegő nemcsak növeli az alkalmazottak koncentrációképességét, de élettani szempontokat figyelembe véve is szükséges, nem beszélve arról, hogy a huzatmentes légutánpótlás elengedhetetlen feltétel irodai környezetben is! Termékeinkkel a tökéletes harmóniára törekszünk, vagyis egy olyan munkakörnyezet megteremtésére, mely nem csak a munkavégzést könnyíti meg, de az egészséget is fókuszba helyezi.

Egy észak-magyarországi autógyártó cég keresett meg minket a közelmúltban egy feladattal, mely szerint közel 1000 m² irodarészük légtechnikai rendszere szorul teljes felújításra, és a már meglévő hagyományos fém anemosztátos befúvóikat szeretnék korszerűbb textil rendszerrel kiváltatni.

Mint minden esetben, itt is több lehetőséget ajánlottunk, természetesen a megrendelői igényeket szem előtt tartva. Az épületgépészeti kivitelezést tekintve kellemes szakmai kihívást jelentő feladat fő prioritásaként a kezelt levegő minél egyenletesebb és huzatmentes elosztása volt a cél, ezért a választás végül olyan félkör alakú csatornára esett, melynek alakja a lapított félköréhez hasonló. A projektben meg kellett különböztetnünk a friss levegőért, illetve a hűtött levegőért felelős ágakat, ezért ügyfelünknek különböző színvariációkat ajánlottunk, melyekből végül azon kettőre esett a választás, melyek a saját logójukban is megtalálhatóak.

A gyártást természetesen számos teszt előzte meg, hogy mi is megbizonyosodjunk róla – a lehető legjobb perforációs kiosztást választottuk. Ebben nagy segítségünkre volt EXANDAIR teszt laborunk, ahol adott esetben több üzemállapotot is tudunk vizsgálni egy-egy textil légcsatorna ág kapcsán úgy, mint befújt levegő mennyisége, hőmérséklete, textil légcsatorna ág magassága, de rendelkezik egy direkt irodai környezet miatt épített álmennyezeti raszterrel szerelt egységgel is.

Lapított félkör rendszereink a hagyományos félkör rendszereinkkel megegyező módon telepíthetők, azaz rögzítésükhöz ebben az esetben is P profilos sínjeinket használtuk, melyek tökéletesen telepíthetők meglévő álmennyezeti raszterekhez is, akár olyan esetekben is, ahol az EXANDAIR légcsatorna átmérője kisebb, mint az álmennyezeti raszterünk szélessége. A síneket feljelölés után önmetsző csavarral fogattuk a meglévő raszterekhez. Az így elkészült felfüggesztésbe behúztuk a legyártott textil légcsatorna ágat és csatlakoztattuk azt a meglévő légtechnikai rendszerre.

Képeinken a végeredmény látszik, így – mivel azzal mindenki maradéktalanul elégedett volt – indulhatott a projektben szereplő félkör alakú textil légcsatornák gyártása, amelyek egyenletesen és huzatmentesen kezelik majd az általuk szállított levegőt, ezzel is biztosítva a friss levegő utánpótlást. Használatuk biztonságos és egyszerű, gondatlanságból sem lehet elállítani, így a rendszer hosszú évekig működik majd optimálisan. Karbantartását tekintve a textil ág évente egyszeri tisztítása ajánlott, amit adott esetben mi is el tudunk végezni.

Félkör EXANDAIR Textil Légcsatorna

Tarts velünk, legyél naprakész, segítünk bevált ötletekkel, megoldásokkal segíteni Neked!