Az EXANDAIR saját K+F központjában tesztel

Büszkék vagyunk arra, hogy Magyarországon az EXANDAIR az egyetlen olyan textil légcsatorna gyártásával foglalkozó cég, amely nagy hangsúlyt fektet a kutatás-fejlesztésre is. A Budapesti Műszaki Egyetemmel együttműködve saját K+F központ (kutatás-fejlesztési) laborunkban is folyamatosan dolgozunk, ahol új innovációs megoldásokat kísérletezünk ki és ahol rendszeresen teszteljük termékeinket is. 

 

Mi a kutatás és fejlesztés?

A kutatás és fejlesztés tulajdonképpen az új tudás létrehozása. Üzleti kontextusban ez olyan tevékenység, amelyet a vállalatok végeznek új termékek, eljárások vagy szolgáltatások kifejlesztése, vagy a már meglévők javítása érdekében. A K+F nekünk alapvető fontosságú.  Egy új termék, folyamat vagy szolgáltatás kifejlesztésekor, illetve egy meglévő termék, folyamat vagy szolgáltatás továbbfejlesztésekor a K+F ugyanis mindenekelőtt való. A ciklus az ötleteléssel és elméletalkotással kezdődik, amelyet a kutatás és feltárás, majd a tervezés és fejlesztés követ. 

 

A saját K+F fejlesztési központunkat több célból hoztuk létre

Elsősorban azért, mert a  

1. a Budapesti Műszaki Egyetemmel közösen fejlesztett szoftverünket itt élőben is tudjuk tesztelni. Ez azért elengedhetetlen, mert csak így nyerhetünk bizonyosságot afelől, hogy amit elméletben kiszámoltunk, azt a gyakorlatban is meg tudjuk valósítani. Ennek megfelelően folyamatosan ellenőrzünk és ha kell, módosítunk az adott termék kialakításán, perforációin.  

2. A folyamatos fejlesztéseknek és újításoknak köszönhetően újabb lehetséges megoldásokat, termékeket hozunk létre, amelyeknek szintén szükségük van arra, hogy teszteken bizonyítsanak. A K+F központban erre is van lehetőség. Különböző légsebességet és nyomásokat mérő műszerekkel rendelkezünk, illetve füst próbával, így láthatóvá válik, hogy az adott csatornának mi a vetőtávolsága, iránya. Az ilyen füsttesztek során kaphatunk például arról is képet, hogy az adott textil légcsatornánk pontosan hogyan tudja átöblíteni azt a teret, ahová terveztük. 

3. A központ kialakításánál fontos szempont volt az is, hogy az ügyfeleinknek igény esetén betekintést biztosíthassunk. Ha ugyanis az ügyfeleink maguk is meg akarnak arról győződni, hogy a nekik tervezett textil légcsatorna rendszer megfelelően működik-e, akkor a központban elő tudunk készülni, be tudjuk állítani a magasságokat, a nyomást, a légmennyiséget és közösen leteszteljük, hogy az a csatorna, amelyet mi szállítunk, valóban jól fog-e működni a rendeltetési helyén.

Ekkor még van lehetőség módosításokat is kérni, tehát teljesen lecsökkentjük a rizikófaktort, és az ügyfeleink maximálisan elégedettek lehetnek a végeredménnyel. Ezzel a lehetőséggel, akár egy extra precíz beállítás is elérhető, ami csak az esetek minimális százalékában fordul elő igényként, de az EXANDAIR képes K+F laborja és tapasztalata által ezt az igényt is kielégíteni. 

 

A K+F központ sokoldalúan bizonyít 

A K+F központban az összes rendszerünket tudjuk tesztelni: mivel van emelhető állmennyezetünk, mérhetünk egyenes szakaszt különböző magasságokban és félkör és körrendszereket is. Ez azért fontos és jelentős, mert a különböző helyiségek más-más légcsatornarendszerek kialakítását kívánják meg. A központunk belső mobilitásának köszönhetően viszont a különböző terekre egyedileg megtervezett rendszereket is le tudjuk tesztelni. 

Cégcsoportunk azonban nem áll meg ennyinél. A K+F központban jelenleg azon is dolgozunk, hogy nagyon alacsony külső statikus nyomás mellett is tökéletes textil légcsatornarendszereket alakíthassunk ki. Ezzel több gondot is kiküszöbölhetünk és egyre nagyobb területeken tehetjük bevethetővé a textil légcsatornarendszereket.  

Tesztelés az EXANDAIR K+F központjában
Tesztelés az EXANDAIR K+F központjában

Jól tudjuk, hogy sokan még mindig tartanak a textiltől, hiszen nem tűnik olyan strapabírónak, megbízhatónak, mint a hagyományos fémrendszerek, de ahogyan a tévhitekről szóló cikkünkben is írtuk, még soha nem találkoztunk olyan textil légcsatorna rendszerrel, amely elhasználódott, elszakadt volna. Nem véletlenül adunk 10 év garanciát a termékeinkre a megfelelő karbantartás mellett.

 

Miért válassz EXANDAIR textil légcsatornát?

Ne feledd, a textil légcsatornák karbantartása nagyon egyszerű és gyors is, ráadásul egy ilyen rendszer sokkal kevesebbe kerül, mint a hagyományos légcsatornák. Azt is fontos észben tartanunk, hogy a textil soha nem korrodálódik, ráadásul az EXANDAIR textil légcsatorna rendszerek antibakteriális, ESD és tűzálló anyagból is készülnek. 

A különböző alkatrészeink is ellenállnak a környezeti hatásoknak, a folyamatos tesztelések pedig bizonyítják, hogy minden körülmények között jól teljesítenek. 

Nézd meg esettanulmányainkat, amelyekből megismerheted a textil légcsatorna rendszerek további előnyeit, számtalan alkalmazási területét, és vedd fel velünk a kapcsolatot. Kövess bennünket Facebook-oldalunkon is, ahol azonnal értesülhetsz újdonságainkról.  

 

Tarts velünk, legyél naprakész, segítünk bevált ötletekkel, megoldásokkal segíteni Neked!