EXANDAIR a CONSTRUMÁN

EXANDAIR

2023. március 29. és április 2. között rendezték meg a 41. CONSTRUMA Nemzetközi építőipari szakkiállítást a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban, amelyen az EXANDAIR is jelen volt kiállítóként. A rendezvény a hazai építőipar csúcstalálkozója is volt, ahol a 11. HUNGAROTHERM épületgépészeti szakkiállítás keretein belül mutattuk be EXANDAIR textil légcsatorna rendszereinket.

A kétévente megrendezett HUNGAROTHERM idei fő témái a fűtéstechnika, légtechnika, illetve a megújuló energiák voltak, így nagyon örültünk, hogy rengeteg érdeklődővel megismertethettük hazai innovációnkat.

Mivel a szakmai programok és a kiállítás fókuszában a jövő építőipari kihívásai, azon belül pedig az energiahatékonyság és a fenntarthatóság álltak, az EXANDAIR textil légcsatornáit igen nagy érdeklődés övezte.

.

Hazai gyártóként támogatjuk a hazai cégeket

A rendezvény első három napja szakmai találkozó volt, ahol többek között tervezők, kivitelezők, építészek és gépészeti szakemberek ismerkedhettek meg a legújabb technológiákkal. A szakkiállítás utolsó két napján a HUNGEXPO a civil lakosság előtt is nyitva állt, és nagy örömünkre szolgált, hogy akkor is számos kérdésre adhattunk választ az érdeklődőknek.

Mind a szakmai, mind a lakosságnak szóló napokon bemutathattuk, hogy területünkön egyetlen magyarországi gyártóként gyorsan és könnyen legyártható textil légcsatorna rendszereket tervezünk és készítünk, s ennek során a BME-vel közösen fejlesztett, saját szoftverünket használjuk. Ennek köszönhetően a textil légcsatornaágak és – rendszerek meg tudnak felelni a legkülönlegesebb egyedi igényeknek is.

.

A leggyakoribb kérdések a CONSTRUMA szakkiállításán

Mivel a szakkiállításon kérdésként többször is felmerült, hogy az EXANDAIR textil légcsatorna rendszerei extrém helyszíneken is alkalmazhatók-e, elmondtuk, hogy innovációnk az ipari csarnokoktól kezdve – akár hűtés-fűtés megoldásra is, magas raktárakban akár 12 méter magasságból való lefúvás esetén is –, a fürdőkön át a sportpályákig, illetve egyéb rendezvénytermekig mindenhol tökéletesen ellátják a feladatukat.

  • A textil légcsatorna rendszereinkben nincsenek rozsdásodó elemek, alkatrészek, ráadásul az ide tervezett légáteresztő anyag miatt saját magát szárítja le a rendszer, így az uszodákban és egyéb fürdőhelyeken sem kell tartanunk attól, hogy a textil légcsatorna tönkre menne.
  • Ugyanez a helyzet a sportlétesítményekben is, ahol az EXANDAIR textil légcsatornáinak esetében nem áll fenn annak a veszélye, hogy a légcsatorna valamilyen sporteszköztől behorpadna, meghibásodna, mint ahogyan egy fémrendszer már egy erősebb ütéstől is megsérülhet.
  • Rendezvénytermekbe, rendezvényközpontokba, sőt edzőtermekbe is ajánljuk termékeinket, hiszen a textil légcsatorna rendszereink – funkciójuk betöltése mellett – különleges belsőépítészeti dizájnelemként is szóba jöhetnek, ami például egy fitneszterem esetén nagyon is fontos szempont lehet az edzések során. Továbbá a textil légcsatornáinkat kérés szerint akár logóval is eláthatjuk, azaz brandesíthetjük is.

EXANDAIR a CONSTRUMÁN

A CONSTRUMA szakkiállításon azonban nemcsak a textil légcsatorna rendszereink hatékonyságáról, hanem a különböző anyagokról is megkérdeztek bennünket.

.

Miből készül az EXANDAIR textil légcsatorna?

Mivel gyakran extrém körülmények között szükséges megfelelő légáramlást biztosítani, jogosan merült fel az érdeklődőkben, hogy az EXANDAIR termékei megfelelnek-e a különböző iparágak eltérő előírásainak is. A legszélsőségesebb esetek a tisztaterek, illetve az élelmiszeripari épületek, ahová természetesen szintén a megfelelő anyagokból készítjük el textil légcsatornáinkat.
Tisztaterekben antisztatikus anyaggal dolgozunk, az élelmiszeriparban pedig egyértelműen az antibakteriális textil a bevált módszer. Mivel minden épület, helyiség, tér más és más funkciót láthat el, ügyfeleinknek elküldjük anyagaink certifikációját, hogy kiválaszthassák a nekik legmegfelelőbbet.

.

Szakmai érdeklődők az EXANDAIR standjánál

Nagyon sok tervezővel volt szerencsénk beszélgetni, akiket biztosítottunk arról, hogy már a tervezés alatt is számos területen tudjuk támogatni a munkájukat. Ha tudható a szükséges légmennyiség, és megkapjuk a hőmérsékleti és magassági adatokat, valamint a csatorna nyomvonalát, akár díjmentesen megtervezzük az adott helyiség csatornarendszerét, áramlási képekkel együtt, ezzel is segítve munkájukat.

EXANDAIR a CONSTRUMÁN


A kivitelezőkkel történt egyeztetések alatt is azon volt a fő hangsúly, hogy hogyan tudjuk segíteni őket egy-egy projekt kivitelezése kapcsán. Mivel a textil légcsatorna rendszereink tartószerkezetét már a megrendelést követően néhány napon belül át tudjuk adni, a csatorna gyártásával párhuzamosan a tartószerkezet felszerelése is megtörténhet, így rengeteg időt és energiát spórolnak meg a segítségünkkel.

.

Az EXANDAIR textil légcsatorna rendszerek legfőbb előnye

A textil légcsatorna rendszereinket szerencsére egyre többen kezdik megismerni, és nagyon sok érdeklődőt vonzottunk az öt napos rendezvény alatt is. A CONSTRUMA szakkiállításon minden látogatónak be tudtuk mutatni innovációnk működését, a tervezési folyamatainkat, de egyik fő pozitívumként azt emelték ki, hogy magyar gyártóként tudunk segíteni a hazai vállalatoknak, cégeknek. Ennek köszönhetően mindenki első kézből, tőlünk, a gyártótól kaphat azonnali információkat a gyártási folyamatokról és az árazásról is, nem utolsó sorban pedig azonnali segítséget bármilyen elakadás esetén.

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, nézd meg  esettanulmányainkat is, amelyekből megismerheted a textil légcsatorna rendszerek további előnyeit, számtalan alkalmazási területét. Vedd fel velünk a kapcsolatot, ha neked is segíthetünk. Kövess bennünket Facebook-oldalunkon is, ahol azonnal értesülhetsz újdonságainkról. 

.

Tarts velünk, legyél naprakész, segítünk bevált ötletekkel, megoldásokkal segíteni Neked!