Textil anemosztát befúvó irodai környezetben

Az irodahelyiségekbe, tárgyalókba bejuttatott friss levegő nemcsak a koncentrációképességet növeli, de élettani szempontokat figyelembe véve is szükséges, nem beszélve arról, hogy a huzatmentes légutánpótlás elengedhetetlen feltétel a kényelmes munkavégzéshez. A huzatmentesen kellemes iroda épületgépészeti kialakítása, légtechnikai innovációinknak hála, ma már eredményesen megvalósítható EXANDAIR textil légcsatornával, vagy textil anemosztáttal.

Az irodai környezetben a tárgyalók friss levegő utánpótlás fontosságáról esett már szó korábban. A levegő rossz minősége nem csak az alkalmazottak komfortérzetét rontja, de mindamellett megnöveli a pára, a penész, és a szén-dioxid keletkezésének esélyét is.

Számos olyan megkeresést kapunk, ahol nem kifejezetten ipari környezetről beszélünk, azaz nem gyártósori hűtés a feladat, hanem pl. irodaházakban a meglévő légtechnikai rendszerének fejlesztése, újragondolása.

Ahogy korábban is írtuk (itt és itt), légcsatorna hálózatoknál irodaházak esetén sokszor fennálló probléma az alacsony belmagasság, és az a diszkomfort tényező, melyet a befúvásért felelős egység – szakmaibb nevén anemosztát – alatt ülő munkatárs tapasztal, amikor huzatban érzi magát. Az álmennyezeti raszterekbe illeszthető hagyományos fém anemosztátok ugyanis bár bejuttatják a friss levegőmennyiséget, de a huzatmentességet sokszor nem képesek biztosítani. Sajnos sok helyen fel sem merül, miért lenne fontos a folyamatos friss levegő utánpótlás, megelégednek az elhasznált levegő forgatásával, hűtésével vagy fűtésével egy esetleges split klíma beépítésével.

Míg korábban irodák esetén csak a textil légcsatorna „félkör” verzióját tudtuk ajánlani megoldásként, addig fejlesztéseinknek, innovációinknak köszönhetően a közelmúltban bővült az ilyen, és ehhez hasonló projektekre ajánlható termékpalettánk.

Immáron EXANDAIR márkanév alatt több olyan megoldást is tudtunk kínálni, melyek tökéletesen passzolhatnak egy alacsony mennyezetű, vagy épp álmennyezeti raszterrel szerelt irodába, tárgyaló helyiségbe, és átszerelésük csak minimális kosszal és zajjal jár.

  1. Negyedkör textil légcsatorna a sarokba történő illesztéshez
  2. Lapított félkör textil légcsatorna a meglévő álmennyezetre rögzítve
  3. Textil anemosztát, amelynek mérete megegyezik a fém anemosztátok méretével, így azok helyére is egyszerűen illeszthető

Azon ügyfeleinknek is szolgálunk épületgépészeti megoldással, akiknek már kiépült rendszerük van, de a hagyományos fém anemosztátos megoldással nincsenek megelégedve, nyugodt szívvel ajánljuk annak textil verzióját, azaz a textil anemosztátokat.

Cégünk ezeket két méretben gyártja, 600*600-as (1db álmennyezeti raszter mérettel megegyező), illetve 600*1200-as (2db álmennyezeti raszter méretével megegyező) méretben.

Textil anemosztátA textil befúvók esetében lehetőség van azokat több fajta anyagból is gyártani, hiszen irodai környezet esetén is számtalan igény merülhet fel. Gyárthatók légáteresztő anyagból, illetve előre perforált verzióban is. Perforált verzió esetén a levegő irányítására lehetőség van bizonyos keretek között, így akkor sincs probléma, ha az anemosztát egyik oldala éppen egy fal mellé esne. Textil anemosztátjaink kombinálhatók EXANDAIR LIGHT technológiánkkal, azaz egyedi kérésre el tudjuk azokat látni belső LED világítással is, ahogy a képen is látszik.

Természetesen ezen rendszerünket újonnan épülő irodaházak esetén is ajánljuk, mint egy új, optimálisabb és huzatmentesebb alternatíva.

Tarts velünk, legyél naprakész, segítünk bevált ötletekkel, megoldásokkal segíteni Neked!